Hiphop / Streetdance / Shuffla

I Hiphop vill man se ett groove ( gung) som är kännetecknande för stilen. 
Det finns många olika grenar som funnits med sen -70 talet. Dessa grenar som Old school, Locking, Popping, Breaking mm har lagt grunden för hur hiphopen ser ut idag. New school, Commercial som de nyare stilarna kallas, dansas till nyare hiphop musik som kan varieras i det oändliga.

Shuffle kännetecknas av snabba, stora benrörelser och ett konstant hoppigt ”gung”. Det är en väldigt roligt, och väldigt fysiskt jobbig, dansstil som just nu har blivigt superpopulär. 

Ingen kan väl ha lyckats undgå den stora Shuffla-trenden som Samir & Viktor har startat som tagit över hela Sverige?
I höst är det dags så anmäl dig till kursen och bli grymmast på denna nya stil och ha massa kul med nya kompisar 🙂 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/gymnastikskor är att rekommendera.

 

Våra steg 1 och 2 kurser dansar man både hiphop och shuffle.

Från steg 2 kan man även välja förberedande tävling. 

Hiphop olika stilar är för alla nivåer och är korta danser i nya stilar för att bli bredare som dansare och få inspiration. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Dancehall / Femenine vibe

Dancehall är en experimentell och kreativ dansstil som växt fram på nattklubbarna i Jamacia. Den har influenser från många stilar, t ex afrikansk dans, orientaliskt och hip hop. Attityd och energi är viktiga ingredienser på dansgolvet och det viktigaste – känslan.  Det viktgaste i dansen är att känna musiken i kroppen, släppa loss och ha det roligt!

I Feminine vibe jobbar vi med dansanta koreografier som fokuserar på att lyfta fram kvinnliga kroppsuttryck och rörelser till popmusik som tex Beyoncé och Lady Gaga. Vi jobbar mycket med att få in rätt attityd och dynamik, vilket är väldigt viktigt i den här stilen som också kan beskrivas som sassy/girly. Grunden kommer från hiphopen men även jazzteknik kan användas

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Förberedande Tävlingscoachning

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen väljer du till utöver din vanliga hiphoplektion. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kan träna på under terminen.  Vi kommer under terminen att kalla till ett föräldramöte.

Information inför förberedande tävlingshiphop

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Tävlingscoachning

Träningen börjar med uppvärmning och lite fys. Sedan tränar eleverna på sina tävlingskoreografier med hjälp och coachning av sin tränare. Här tränar ni både solo och par. Ni kör sedan tävlingsrundor, vilket är intensiv intervallträning genom att köra dina/era tävlingsprogram flera gånger!

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Fys

Här tränar ni kondition och styrka på olika sätt, t.ex. intervall löpning, cirkelträning, styrketräning. 
En lektion där ni jobbar med att öka er mentala och fysiska förmåga att uppnå nya mål och pressa gränserna för vad vi tror ni klarar av. Den här klassen är också bra för att träna upp kroppen så ni slipper skador!

( Mobil) Svep på texten för mer info --->