Konstnärlig dans

Inom konstnärlig så har vi två inriktingar, på lektionen Konstnärligdans så dansar vi koreografi till en specefik låt. På Slow dansar du en koreografi till olika låtar och lär dig även att improvisera. 

Vill du tävla inom Konstnärligdans så börjar Du med Slow, när du tävlat 1-2 terminer kan du få göra eget program och tävla inom de andra kategorierna. 

MODERN
Detta är en bred stil där du dansar utifrån din egen känsla. I den moderna dansen ingår även lyrical som är mer fri och mindre regelstyrd till skillnad från t.ex. jazzen som är mer strikt och showig. Vi försöker hitta känslan i musiken och tränar på att förmedla den med kroppen. Stilen kan dansas till pop, R&B, ballader, m.m…  

Jazzdans
Jazz kan dansas med många olika stilar och tempon, du kan använda teman som bygger på afro-kubanskt och orientaliskt, spanskt eller annat nationellt tema. Dansen kan utföras via en karaktär men jazzdans kan också vara abstrakt. Stilar som används är Old Jazz, Lyrisk Jazz, Commercial Jazz, och Modern Jazz och även moderna stilar som Hip-Hop, Disco, Break Dans och Electric Boogie kan införlivas.

 

MTV STYLE 
Det är en stil där du dansar som i en musikvideo till populär musik av de hetaste artisterna! Stilen är kaxig, cool och har likheter från streetdance. Det krävs mycket attityd och mod för att uttrycka rörelserna på bästa sätt!

SHOW
Denna stil är en scenisk dans där du precis som i den moderna uttrycker dig till olika musikstilar. Stilen syns ofta i olika shower och musikaler och är en glädjefylld dans som grundar sig på jazzen. 

 
 

Kläder: Trikå, Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/gymnastikskor ibland kommer läraren att rekommendera att dansa barfota

Konstnärligt 'Tävlingsprogram

I paketet ingår: 
Vi skapar en 1 min lång dans anpassad efter den stil & musik du väljer ( Modern, jazz eller show)
Val av tema, och klippning av musik. 
Vi diskuterar klädsel och ev rekvisita.
1 timmes privatlektion  för att lära er koreografin och två 30 min coaching.

Slow

Slow är en relativt ny, växande dansstil i Sverige. Dansstilen Slow har sin grund i balett- och modernteknik.
Den kommer från England och är en populär tävlingsdans i Storbritannien, Norge och Ryssland.
Det är en fri tolkning av musiken och du dansar runt golvet i dansrikting, denna börjar du med om du vill tävla i konstnärligt. 

Jump, Kicks & Turns

Både disco och konstnärlig dans bygger på klassisk dansteknik. Ni behöver träna extra på hopp, snurrar, kickar m.m. för att bli bättre dansare. Men också för att förebygga skador och att inte träna med ett felaktigt rörelsemönster.