Artistic Ballroom ( Let's Dance Solo)

Här bygger vi koreogarfier i olika danser med samma steg som vi använder i pardans men vi lägger till mer armrörelser. Vi gör olika övningar för att lättrare förstå att samma steg kommer åter i flera danser så vi kan lära oss snabbare. 

Ni provar även Duo då man dansar två och två, Dock håller ni aldrig i varandra.
Koreografierna byggs upp så ni dansar brevid, mot varandra, spegelvänt m.m. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Hiphop / Shuffla

I Hiphop vill man se ett groove ( gung) som är kännetecknande för stilen. 
Det finns många olika grenar som funnits med sen -70 talet. Dessa grenar som Old school, Locking, Popping, Breaking mm har lagt grunden för hur hiphopen ser ut idag. New school, Commercial som de nyare stilarna kallas, dansas till nyare hiphop musik som kan varieras i det oändliga.

Shuffle kännetecknas av snabba, stora benrörelser och ett konstant hoppigt ”gung”. Det är en väldigt roligt, och väldigt fysiskt jobbig, dansstil som just nu har blivigt superpopulär. 

Ingen kan väl ha lyckats undgå den stora Shuffla-trenden som Samir & Viktor har startat som tagit över hela Sverige?
I höst är det dags så anmäl dig till kursen och bli grymmast på denna nya stil och ha massa kul med nya kompisar 🙂 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/gymnastikskor är att rekommendera.

Svep på texten för mer info --->

Disco

Disco är en dans med mycket puls och energi!
En väldigt fysisk dans med mycket snabba rörelser,  dansen har utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge kroppspulsen är konstant. Dagens Disco är ofta influerad av aktuella trender och musik.

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Konstnärligdans

Inom konstnärlig så har vi olika inriktningar, på lektionen provar vi och använder teknik från alla och vi dansar koreografi till en specifik låt. 

MODERN
Detta är en bred stil där du dansar utifrån din egen känsla. I den moderna dansen ingår även lyrical som är mer fri och mindre regelstyrd till skillnad från t.ex. jazzen som är mer strikt och showig. Vi försöker hitta känslan i musiken och tränar på att förmedla den med kroppen. Stilen kan dansas till pop, R&B, ballader, m.m…  

Jazzdans
Jazz kan dansas med många olika stilar och tempon, du kan använda teman som bygger på afro-kubanskt och orientaliskt, spanskt eller annat nationellt tema. Dansen kan utföras via en karaktär men jazzdans kan också vara abstrakt. Stilar som används är Old Jazz, Lyrisk Jazz, Commercial Jazz, och Modern Jazz och även moderna stilar som Hip-Hop, Disco, Break Dans och Electric Boogie kan införlivas.

 

MTV STYLE 
Det är en stil där du dansar som i en musikvideo till populär musik av de hetaste artisterna! Stilen är kaxig, cool och har likheter från streetdance. Det krävs mycket attityd och mod för att uttrycka rörelserna på bästa sätt!

SHOW
Denna stil är en scenisk dans där du precis som i den moderna uttrycker dig till olika musikstilar. Stilen syns ofta i olika shower och musikaler och är en glädjefylld dans som grundar sig på jazzen. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->