BARNDANS 2-8ÅR

Barndans 2-8år

Vårterminens kurser startar 24-28 januari. 

Vår barndans delas in i tre åldersgrupper med stort spann på åldrarna för alla barn är och utvecklas olika, därför vill vi ha ett barndans upplägg där ditt barn ska kunna välja mer fritt och kunna dansa med sina kompisar på rätt nivå för just ditt barn!

Terminskalender

                      

Kursstart för vårterminen, Gratis prova på din första lektion!

söndag 24 januari 2021

torsdag 28 januari 2021

Sportlov

söndag 28 februari 2021

lördag 6 mars 2021

Sportlovsträning– Dansläger för alla elever och nivåer.

måndag 1 mars 2021

fredag 5 mars 2021

Påsklov

söndag 5 april 2021

lördag 10 april 2021

Påsklovsträning – Dansläger för alla elever och nivåer.

måndag 6 april 2021

fredag 9 april 2021

Stängt för valborg

fredag 30 april 2021

lördag 1 maj 2021

Avslutning för minikids & showkids på dansskolan.

söndag 2 maj 2021

  

Avslutningsshower i Huddinge Aulan, alla elever från 6 år.

söndag 2 maj 2021

  

Sista kursveckan, föräldrar är välkomna på lektionen och titta.

måndag 3 maj 2021

söndag 9 maj 2021

Avslutningsfest för alla vuxen dansare.

fredag 7 maj 2021

  

Ena stunden gillar ert barn en aktivitet och nästa en annan, därför känner vi att ni ska kunna boka er kurs och ha möjlighet att prova på och boka av.  (Läs mer)

Barndans kurserna har sin på dansskolan, från 6år är man med på vår stora show på teater om man vill. 

Läs mer här! 

Barndans 2-4år & 4-6år

Barndans där DANS är i fokus och inte lek, du ser utveckling efter varje lektion! 

Våra minsta dansstjärnor 2-4år dansar tillsammans med förälder, vilket betyder att ni är med och göra alla danser med ert barn. Vi vill inspirera barnen att både improvisera och följa läraren. Musiken är anpassad för åldern, det är lätt att sjunga med och känna takten. 

Barnen 4-6 år dansar själva med läraren till i olika dansstilar/musik för att träna takt, rytmik och känsla. Vi förbereder eleverna inför 6-8års kurserna där man kan välja inrikting. 

Motorik/koordinationen utvecklas individuellt och vi anpassar danser/rörelser så barnen klarar av dom men också för att utmana och utveckla detta under terminen. 
Det viktigaste är att barnen tycker det är roligt och utmanande.

 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Barndans 6-8år

Vi har tre inriktningar för våra dansarna 6-8år. 

På klasserna jobbar vi mycket med attityd, självförtroende och att våga stå på scen framför andra människor.
Dans är så mycket mer än bara steg och rörelser. 

I början är fokus på takt och enklare rörelser som kombineras till en rolig showkoreografi!
Vid varje terminsslut har vi en stor show på en teater för alla elevers nära och kära 🙂 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar. 
Skor: Inneskor/gymnastikskor är att rekommendera men barfota funkar också

Disco är en dans med mycket puls och energi! 

Vi lär oss grundsteg och enklare övningar för att bygga upp smidighet och styrka. Disco är en väldigt fysisk dans med mycket snabba rörelser, kickar och hopp. Vi börjar därför alltid med uppvärmning, lite stretching och diagonaler.

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

 

Showkids lär vi oss olika stilar tex modern, jazz, showdans som vi kombinerar till olika koreografier och övningar. 

Konstnärlig dans handlar mycket om känsla och musik. Till skillnad från disco dansar vi till en låt och du kan utveckla en mer egen stil i denna dans.

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

 

I hiphop/streetdance lär vi oss olika stilar tex locking, poping, new school som vi kombinerar till olika koreografier och övningar. Hiphop handlar mycket om attityd , känsla och musik.

I breakingen lär du dig 3 olika moment, toprocks, downrocks & powermoves. Massa coola tricks och gemenskapen i stilen.

 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Vanliga frågor och svar

För att boka en kurs skapar du ett konto under mina sidor. Det är elevens uppgifter som ska fyllas i när du skapar kontot. Efter går du vidare till hemsidan och bokar din kurs.
Första veckan på terminen har vi gratis prova på, Dock krävs en anmälan via hemsidan till kursen för att kunna prova. Och om man inte vill gå måste man avboka sig via formuläret på hemsidan, läs mer här
Vi har ett brett åldersspann på kurserna, för att ni ska få större valmöjlighet och hitta en grupp som passar er bäst. Vi rekommenderar att hålla sig till den åldern som vi har skrivit ut på kursen då den är anpassad för just den åldern. Alla är olika och vi går mest efter era danskunskaper , har ni några funderingar tveka inte att kontakta oss!
Direkt när ni bokat kursen får ni ett mejl med en anmälningsbekräftelse, hittar ni inte den kolla i skräpposten. Närmare kursstart så skickar vi även ut mer info angående terminen och viktiga datum. Ni hittar även er bokning under mina sidor.
Om en kurs i full kan man ställa sig på kölista, om vi får avbokningar kommer vi att plocka in er i turordning. Ni får då ett nytt mejl med bekräftelse att ni kommit in på kursen, vill ni ej ha er plats så kontakta oss så fort som möjligt.
vV har två terminer per år, vår och höst. Vi har även sommar- och vinterläger och även försäsongsträning för de som dansat lite längre. På loven finns det dagverksamhet vilket innebär att man kan lämna in sina barn på morgonen och hämta efter jobbet, vi kör dansklass, filmer, aktiviteter, lunch och mellis.

Man behöver inte sjukanmäla sig till våra kurser, vi tar närvaro på lektionerna för att se att alla kommit ut vid eventuell brand eller olycka i lokalen.

Många grupper har inte samma koreografier, men om vi hittar en möjlighet så får man självklart ta igen missat tillfälle. Kontakta oss om ni vill ta igen på en annan lektion så ska vi försöka hjälpa er.

Vill man byta grupp fyller man i formuläret på hemsidan under kontakt och gruppbyte. Finns det plats i den nya gruppen hjälper vi er självklart att byta. 
Vill man byta grupp fyller man i formuläret på hemsidan under kontakt och gruppbyte. Finns det plats i den nya gruppen hjälper vi er självklart att byta. 

Om ni har läkarintyg så betalar vi tillbaka resterande av terminens tillfällen minus administrationsavgift på 250:-

Vill du avboka din kurs gör du det via formuläret på hemsidan under kontakt – avboka. Fyll i anledning och återbetalningsuppgifter om ni skall få pengar tillbaka.

I slutet av den nuvarande terminen släpper vi kurserna för nästa termin. Vi meddelar via Mail och Hemsidan ett datum när vi släpper kurserna. Man bokar sina kurser inför varje termin.

För ministars & showkids har vi avslutning på dansskolan, Dancekids och äldre elever medverkar i en större show på en teater där vi uppträder för anhöriga till eleverna. Läs mer här.
Showen kostar 120:- för vuxna & 60:- för ungdom barn upp till 7 år gratis, (eleven betalar inget) Vi börjar sälja biljetter i mitten av terminen via nortic.se
Vi har över 150 elever som tävlar på vår skola och det är en väldigt stor gemenskap att åka på tävlingar. Som ny tävlingsdansare tränar man extra på en koreografi som man sedan kan tävla med. Tävlingsdans delas in i flera delar, Läs mer här.
Från 6år och uppåt kan man börja tävlingsdansa, Först behöver du gå en förberedande kurs där vi går igenom allt om tävlingsdans och får din koreografi.  Läs mer här.
Fyll i formuläret på vår hemsida under kontakt socialmedia.