Vuxen 18år +

Vårterminens kurser startar 7-11 mars.

 

För vuxna har vi flera olika dansstilar och nivåer, är ni osäkra på vilken kurs ni vill gå så hjälper vi er gärna!
Varför inte prova olika kurser för att se vad ni gillar 🙂 

Terminskalender

                      

Kursstart för vårterminen, Gratis prova på din första lektion!

söndag 24 januari 2021

torsdag 28 januari 2021

Sportlov

söndag 28 februari 2021

lördag 6 mars 2021

Sportlovsträning– Dansläger för alla elever och nivåer.

måndag 1 mars 2021

fredag 5 mars 2021

Påsklov

söndag 4 april 2021

lördag 10 april 2021

Påsklovsträning – Dansläger för alla elever och nivåer.

måndag 5 april 2021

fredag 9 april 2021

Stängt för valborg

fredag 30 april 2021

lördag 1 maj 2021

Avslutning för minikids & showkids på dansskolan.

söndag 2 maj 2021

  

Avslutningsshower i Huddinge Aulan, alla elever från 6 år.

söndag 2 maj 2021

  

Sista kursveckan, föräldrar är välkomna på lektionen och titta.

måndag 3 maj 2021

söndag 9 maj 2021

Avslutningsfest för alla vuxen dansare.

fredag 7 maj 2021

  

Ena stunden gillar ert barn en aktivitet och nästa en annan, därför känner vi att ni ska kunna boka er kurs och ha möjlighet att prova på och boka av.  (Läs mer)

Barndans kurserna har sin på dansskolan, från 6år är man med på vår stora show på teater om man vill. 

Läs mer här! 

Pardansmix

På denna kurs dansar ni alla socialdanser som du har behov av vid olika festliga tillställningar.
Danser som ingår är bl.a vals, foxtrot, bugg. 
Efter denna kurs är ni redo för bröllop, baler, buggkvällar m.m.

Stegen bygger på föra och följa, så blir ni bjudna på nobelmiddag är ni redo för att dansa med alla. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

10-dans (Let's Dance)

I 10-dansen har vi block med 2-3 veckors perioder där vi fokuserar på några danser, vilket gör att man kan välja att gå hela terminen eller enstaka block om kursen inte är full. 

Dansar man hela terminen ingår terminsfesten i terminsavgiften.  

Vi delar inte på par som kommer till oss, därför finns risk att man får dansa tjej och tjej om det inte är jämt med solokillar.

Danser som ingår i olika kategorier:
Latin                  Chacha, Samba, Rumba, Paso, Jive            
Standard         Vals, Tango, Slowfox, Wienervals, Qiuckstep         

Kläder: Träningskläder, kjol, skjorta det som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/träningsskor eller finskor/klackskor är att rekommendera.    

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Coachning & Teknik pardans

Coachning: På denna träning är fokus på att köra dina steg/turer/koreografier flera gånger för att få till alla detaljer ni lärt er på lektionerna. Läraren coachar och hjälper till under lektionen för en snabbare utveckling. 

Teknik: Under dessa lektioner bryter vi ner stegen och danserna i mindre delar och tränar på utförandet av stegen. Även hur dom hänger ihop dom olika danserna. Vilka steg/turer som är bra att kombinera.​

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Artistic Ballroom (Let's Dance Solo)

Här bygger vi koreogarafier i olika danser med samma steg som vi använder i pardans men vi lägger till mer armrörelser. Vi gör olika övningar för att lättare förstå att samma steg kommer åter i flera danser så vi kan lära oss snabbare. 

Ni provar även Duo då man dansar två och två, Dock håller ni aldrig i varandra.
Koreografierna byggs upp så ni dansar bredvid, mot varandra, spegelvänt m.m. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Disco

 

Disco är en dans med mycket puls och energi!
En väldigt fysisk dans med mycket snabba rörelser,  dansen har utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge kroppspulsen är konstant. Dagens Disco är ofta influerad av aktuella trender och musik.

 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Shuffle / Hiphop

I Hiphop vill man se ett groove ( gung) som är kännetecknande för stilen. 
Det finns många olika grenar som funnits med sen -70 talet. Dessa grenar som Old school, Locking, Popping, Breaking mm har lagt grunden för hur hiphopen ser ut idag. New school, Commercial som de nyare stilarna kallas, dansas till nyare hiphop musik som kan varieras i det oändliga.

Shuffle kännetecknas av snabba, stora benrörelser och ett konstant hoppigt ”gung”. Det är en väldigt roligt, och väldigt fysiskt jobbig, dansstil som just nu har blivigt superpopulär. 

Ingen kan väl ha lyckats undgå den stora Shuffla-trenden som TIkTok har startat som tagit över hela Världen?
Klart du ska anmäl dig till kursen och bli grymmast på denna nya stil och ha massa kul med nya vänner. 

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.

Skor: Inneskor/gymnastikskor är att rekommendera

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Konstnärlig dans

Våra konstnärliga kurser innehåller tre stilar, modern, jazz och showdans.

På våra steg 1 kurser får man prova alla stilarna och senare kan man välja inrikting. Vi jobbar med musikalitet, teknik och floorwork på klasserna.

Du kan läsa mer om respektive stil längre ner. 
 

Kläder: Trikå, Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor/gymnastikskor ibland kommer läraren att rekommendera att dansa barfota

Detta är en bred stil där du dansar utifrån din egen känsla. I den moderna dansen ingår även lyrical som är mer fri och mindre regelstyrd till skillnad från t.ex. jazzen som är mer strikt och showig. Vi försöker hitta känslan i musiken och tränar på att förmedla den med kroppen. Stilen kan dansas till pop, R&B, ballader, m.m…  

Jazz kan dansas med många olika stilar och tempon, du kan använda teman som bygger på afro-kubanskt och orientaliskt, spanskt eller annat nationellt tema. Dansen kan utföras via en karaktär men jazzdans kan också vara abstrakt. Stilar som används är Old Jazz, Lyrisk Jazz, Commercial Jazz, och Modern Jazz och även moderna stilar som Hip-Hop, Disco, Break Dans och Electric Boogie kan införlivas. 

Denna stil är en scenisk dans där du precis som i den moderna uttrycker dig till olika musikstilar. Stilen syns ofta i olika shower och musikaler och är en glädjefylld dans som grundar sig på jazzen. 

( Mobil) Svep på texten för mer info --->

Vanliga frågor och svar

För att boka en kurs skapar du ett konto under mina sidor. Det är elevens uppgifter som ska fyllas i när du skapar kontot. Efter går du vidare till hemsidan och bokar din kurs.
Första veckan på terminen har vi gratis prova på, Dock krävs en anmälan via hemsidan till kursen för att kunna prova. Och om man inte vill gå måste man avboka sig via formuläret på hemsidan, läs mer här
Vi har ett brett åldersspann på kurserna, för att ni ska få större valmöjlighet och hitta en grupp som passar er bäst. Vi rekommenderar att hålla sig till den åldern som vi har skrivit ut på kursen då den är anpassad för just den åldern. Alla är olika och vi går mest efter era danskunskaper , har ni några funderingar tveka inte att kontakta oss!
Direkt när ni bokat kursen får ni ett mejl med en anmälningsbekräftelse, hittar ni inte den kolla i skräpposten. Närmare kursstart så skickar vi även ut mer info angående terminen och viktiga datum. Ni hittar även er bokning under mina sidor.
Om en kurs i full kan man ställa sig på kölista, om vi får avbokningar kommer vi att plocka in er i turordning. Ni får då ett nytt mejl med bekräftelse att ni kommit in på kursen, vill ni ej ha er plats så kontakta oss så fort som möjligt.
Vi har 4 terminer per år, 2 vår- och 2 höstterminer. Vi har även sommar- och vinterläger och även försäsongsträning för de som dansat lite längre. På loven finns det dagverksamhet vilket innebär att man kan lämna in sina barn på morgonen och hämta efter jobbet, vi kör dansklass, filmer, aktiviteter, lunch och mellis.

Man behöver inte sjukanmäla sig till våra kurser, vi tar närvaro på lektionerna för att se att alla kommit ut vid eventuell brand eller olycka i lokalen.

Grupper har inte samma koreografier, därför går det inte att ta igen klass som du missade. 

Vill man byta grupp fyller man i formuläret på hemsidan under kontakt och gruppbyte. Finns det plats i den nya gruppen hjälper vi er självklart att byta. 

Om ni har läkarintyg så betalar vi tillbaka resterande av terminens tillfällen minus administrationsavgift på 250:-

Vill du avboka din kurs gör du det via formuläret på hemsidan under kontakt – avboka. Fyll i anledning och återbetalningsuppgifter om ni skall få pengar tillbaka.

I slutet av den nuvarande terminen släpper vi kurserna för nästa termin. Vi meddelar via Mail och Hemsidan ett datum när vi släpper kurserna. Man bokar sina kurser inför varje termin.

För ministars & showkids har vi avslutning på dansskolan, Dancekids och äldre elever medverkar i en större show på en teater där vi uppträder för anhöriga till eleverna. Läs mer här.
Showen kostar 120:- för vuxna & 60:- för ungdom barn upp till 7 år gratis, (eleven betalar inget) Vi börjar sälja biljetter i mitten av terminen via nortic.se
Vi har över 150 elever som tävlar på vår skola och det är en väldigt stor gemenskap att åka på tävlingar. Som ny tävlingsdansare tränar man extra på en koreografi som man sedan kan tävla med. Tävlingsdans delas in i flera delar, Läs mer här.
Från 6år och uppåt kan man börja tävlingsdansa, Först behöver du gå en förberedande kurs där vi går igenom allt om tävlingsdans och får din koreografi.  
Fyll i formuläret på vår hemsida under kontakt socialmedia.